Menjalankan perniagaan produk kesihatan lelaki dan wanita secara atas talian pada harga yang terbaik. Juga menawarkan program DROPSHIPPING bagi yang berminat memulakan perniagaan atau menambah produk-produk jualan anda. Kami juga pemborong & pengedar aktif untuk produk lain seperti CADAR, TELEKUNG, DINNER SET, PAKAIAN SUKAN, KRAFTANGAN DAN TUPPERWARE.

QASEHMinuman kesihatan istimewa dengan ramuan pati kurma, madu, zaitun, tiin, za'faran, habbatus sauda', air zam-zam, gingko biloba, sireh, pegaga dan berbagai herba terpilih khusus untuk kesihatan dan kekuatan dalaman dan luaran wanita. Membantu membekalkan tubuh badan dengan nutrien dan zat penting. Dihasilkan dengan piawaian Amalan Pengilangan Islam untuk memelihara kesucian rohani produk. Kehebatan yang pasti terasa !
WM RM 71.90 EM RM 76.90

WM RM 71.90 EM RM 76.90

Minuman kesihatan istimewa dengan ramuan madu, zaitun, tiin, kurma, za'faran, habbatus sauda', air zam-zam, gingko biloba, sireh dan berbagai herba terpilih khusus untuk kesihatan dan kekuatan dalaman dan luaran lelaki. Membantu membekalkan tubuh badan dengan nutrien dan zat penting. Dihasilkan dengan piawaian Amalan Pengilangan Islam untuk memelihara kesucian rohani produk. Kehebatan yang pasti terasa !

KANDUNGAN

Jus Qaseh Kekanda dan Adinda memuatkan khazanah-khazanah alam berikut dalam satu formulasi istimewa (klik ramuan berkenaan untuk membaca lebih lanjut tentangnya):


1) Jus Kurma 2) Madu 3) Air Zam-zam 4) Tiin 5) Zaitun 6) Habbatus Sauda' 7) Za'faran 8) Ginkgo Biloba 9) Sirih

dan juga ramuan khusus terpilih - untuk lelaki (Jus Qaseh Kekanda) dan wanita (Jus Qaseh Adinda). Ringkasan Manfaat Tubuh kita asalnya bersih dan sihat namun hari demi hari kita terdedah kepada persekitaran dan budaya pemakanan yang memudaratkan dalam keadaan kita leka dan lalai. Hasilnya hari ini penyakit-penyakit kronik kini mudah menjangkiti anak-anak muda akibat situasi tersebut.

Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam juga bersabda, yang bermaksud: "Wahai orang beriman, makanlah makanan yang bersih daripada apa yang dikurniakan kepada kamu" (Hadis Riwayat Muslim). Gabungan intipati Qaseh merupakan gabungan makanan sunnah dan herba tempatan yang melengkapi keperluan tubuh dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Ia meliputi keperluan kepada sistem dan fungsi tubuh itu sendiri dari:

Darah
Mengimbangi kepekatan darah dalam tubuh agar tidak terlalu pekat serta mudah dihantar ke seluruh anggota tubuh.

Saraf
Apabila darah mudah dihantar ke seluruh anggota maka saluran saraf juga akan berkembang dengan baik tidak lagi sempit kerana darah juga membekalkan oksigen.

Otak
Otak lebih cerdas dan daya ingatan lebih mantap kerana darah membekalkan oksigen lebih banyak. Lebih-lebih lagi bagi anda yang banyak menggunakan tenaga otak seperti jurutera dan seumpanya.

Jantung & Paru-Paru
Jantung lebih sihat kerana tidak dibebani dengan darah yang terlalu pekat. Paru-paru lebih rehat.

Usus
Bekerja dengan lebih baik apabila makanan lebih mudah dicernakan dan lebih rehat. Masalah buasir dapat dijauhi.

Buah Pinggang
Menapis dengan lebih efektif kerana bekalan darah dan oksigen yang lancar. Dan menyalurkan toksin dan sisa ke bahagian pencernaan dengan lancar.

Kulit
Kulit lebih segar dan sihat apabila mikro-saraf menerima darah dan oksigen dengan banyak. Luka mudah pulih dan parut menjadi minima.

Rambut
Lebih kuat dan tidak mudah gugur kerana kulit kepala yang sihat.

Mata, Telinga, Hidung dan Rongga Pernafasan.
Penglihatan dan pendengaran lebih tajam dan deria bau lebih peka. Hidung juga sukar dijangkiti penyakit dari kesan pendedahan kepada pencemaran habuk, debu dan kotoran lain. Bakteria sukar menjangkiti saluran nafas dari kerongkong hingga ke paru-paru.

Rahim
Lebih selesa mengikut situasi semasa. Kitaran haid lebih teratur. Menjauhi keputihan kerana fungus dan bakteri sukar menjangkiti. Jika hamil, rahim akan lebih relaks dan fleksibel bergantung kepada pembesaran kandungan.

Tulang & Sendi
Tulang lebih teguh dan kukuh. Tidak mudah rapuh. Bekalan kalsium yang diperolehi, semasa ke semasa dari pemakanan ini. Sendi lebih kuat dan sihat.

Ibu Hamil
Lebih bertenaga untuk kekuatan ibu seharian dan pada waktu melahirkan menggantikan darah serta tenaga yang hilang. Anak dalam kandungan lebih tenang kerana zat yang cukup.

Organ Dalaman Lelaki dan Wanita
Lebih tenaga, bersih dan sihat. Peluang hamil lebih tinggi untuk wanita yang sukar hamil, Insya Allah, memekat, menyihat serta menyuburkan mani.

PEMBACAAN LANJUT TENTANG KANDUNGAN QASEH

1. KURMA

a. Yang Dipilih Para Rasul

Lebih 1400 tahun buah yang berkhasiat ini dianugerahkan kepada manusia dikenali menurut sejarah. Masyarakat seluruh dunia kini mengiktiraf buah yang tahan lasak atas kemampuannya tumbuh di padang pasir dari Timur Tengah Arab ini sebagai makanan wajib harian atas keberkesanannya dalam memberi tenaga, membantu memperkemaskan sistem fungsi tubuh dan otak.

b. Sejarah

Dalam sejarah Islam, antara fakta yang amat popular mengenai kurma yang amat tinggi khasiat ini adalah catatan sejarah Saidatina Maryam ‘Alaihissalam ketika mahu melahirkan Nabi Isa ‘Alaihissalam dirakam di dalam Al-Quran; (Ketika ia hendak bersalin) maka kesakitan itu memaksanya (pergi bersandar) ke pangkal sebatang pohon tamar (kurma); Al-Quran [17] Surah Maryam [Ayat 23]

Lalu ia diseru dari sebelah bawahnya: "Janganlah engkau berdukacita (wahai Maryam), sesungguhnya Tuhanmu telah menjadikan di bawahmu sebatang anak sungai.” Al-Quran [17] Surah Maryam [Ayat 24]

Dan gegarlah ke arahmu batang pohon tamar itu, supaya gugur kepadamu buah kurma yang masak. Maka makanlah dan minumlah serta bertenanglah hati dari segala yang merunsingkan. Al-Quran [17] Surah Maryam [Ayat 25 - 26]

c. Kurniaan umpama hadiah dari Allah untuk kita

Jika dari sudut logik akal manusia, seorang ibu yang baru bersalin perlu mengamalkan gabungan pelbagai jenis makanan untuk menggantikan kembali kepada si ibu yang kehilangan banyak tenaga dan darah, tetapi kesemua itu Allah lengkapkan hanya dengan satu jenis makanan yakni Kurma.

Kurma tinggi kandungan Thiamin (Vitamin B1) yang mana digunakan dalam perawatan sebagai pencuci bagi mengatasi masalah usus. Dalam bentuk cecair, sirup dan kanji, kurma mampu membantu mengatasi masalah sakit tekak, selsema, katar bronkus dan diambil untuk meredakan demam dan pelbagai masalah berkaitannya. Ia juga satu amalan tradisional yang dipercayai mampu mengatasi masalah toksin alkohol. Biji kurma juga digunakan dalam beberapa rawatan tradisional. Kebiasaannya seorang Ibu perlu berpantang pelbagai jenis makanan semasa hamil dan selepas bersalin bagi memastikan badan Ibu dan bayi berada dalam situasi terbaik.

Jika kurma amat sesuai untuk ibu-ibu hamil dan selepas bersalin dalam menambah tenaga, darah yang berkurangan dan sistem pencernaan yang terbaik, sudah pasti ia baik untuk diamalkan oleh semua golongan usia..! Allah Subhanahu Wata’ala memerintahkan Saidatina Maryam ‘Alaihissalam memakan buah kurma, sudah pasti ia adalah kurniaan terbaik dariNya dengan berfirman kepada Saidatina Maryam ‘Alaihissalam; “bertenanglah hati dari segala yang merunsingkan..”.

Bayangkan seorang Ibu yang bersalin keseorangan di padang pasir yang terpencil tanpa bantuan orang lain. Dalam keadaannya yang lemah lagi tidak berdaya akibat bertarung nyawa dalam melahirkan anaknya, kehilangan tenaga dan kehilangan darah yang banyak sekali..

d. Keberkatan

Makanan Pilihan Rasul, Ulama’ & Ahli Ibadah Daripada Salman ibn 'Aamir, “Sesungguhnya Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam bersabda: Jika salah seorang di antara kamu hendak berbuka puasa, berbukalah dengan kurma sebab kurma itu barakah (berkat), kalau tidak ada maka dengan air kerana air itu bersih dan suci.” (Hadis riwayat Abu Daud dan At-Tirmizi)

Sabda Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam: “Sebaik-baik makanan sahur orang yang beriman adalah buah tamar” (Hadis riwayat Abu Daud)

Diriwayatkan daripada Abu Musa r.a. katanya: "Anakku lahir, lalu aku membawanya kepada Nabi s.a.w. lalu baginda menamakannya dengan nama Ibrahim dan meletakkan pada lelangitnya (bertahnik) dengan buah kurma. (dijelaskan tambahan dalam riwayat Imam Bukhari) “.. maka Baginda Sallallahu 'Alaihi Wasallam mendoakan kebaikan dan mendoakan keberkatan baginya, lalu menyerahkan kembali kepadaku." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

e. Kesihatan & Kekuatan Jasmani & Ruhani

Kurma Menenangkan Perasaan

Di dalam Al-Quran Surah Maryam Ayat 26, Allah Subhanahu Wata’ala berfirman kepada Saidatina Maryam ‘Alaihissalam; “..bertenanglah hati dari segala yang merunsingkan”. Cuba renungkan bukti saintifik ini yang ditemui oleh mereka yang pakar;

“Amalan Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wassallam memakan tamar (kurma) adalah baik sebab ia mengandungi karbohidrat tinggi, di samping asid amino, antaranya triptofan yang didapati boleh menenangkan perasaan”. -Dr Suriya Osman¹.

Kurma Memelihara Kesihatan

Berdasarkan kajian kimia dan fisiologi Dr Ahmad Abdul Ra'ouf Hisyam dan Dr. Ali Ahmad Syahhat, data berikut diperoleh ².

 1. Memakan ruthab dan atau tamar ketika berbuka puasa akan menambahkan peratus kandungan glukosa dan sukrosa dalam badan.
 2. Penyakit anemia (kurang darah) akan berkurangan dan tubuh tidak pucat.
 3. Ketika perut kosong, saat itulah makanan yang mengandungi nutrien glukosa dan sukrosa akan mudah dicerna dan diserap secara cepat dan maksimum. Jadi, kandungan glukosa dan sukrosa dalam ruthab dan tamar yang banyak itu menjadikan proses mencerna dan menyerap di dalam badan sangat mudah.
 4. Ia berserat tinggi, mengandungi kalsium, potassium, folate, vitamin A, B, B1, B2, B3 C dan E, bebas lemak dan bebas kolestrol.
 5. Amat Membantu Dalam Mencegah Penyakit Kronik Seperti Jantung & Kencing Manis.

"Dari segi perubatan, amalan memakan kurma setiap hari boleh mengurangkan risiko seseorang itu diserang penyakit kronik seperti jantung dan kencing manis kerana mengandungi zat galian seperti potasium, kalsium dan zat besi yang boleh menyihatkan sel darah merah". Prof. Madya Aslah Zain.³

2. MADU LEBAH

Dalam sejarah Islam fakta Madu yang amat popular dirakam di dalam Al-Quran [16] Surah An-Nahl [Ayat 69] melalui perintah Allah Subhanahu Wata'ala kepada lebah;

"Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai), serta turutilah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkanNya kepadamu. “Dengan itu keluarlah dari badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (dari berbagai-bagai penyakit). Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda (membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang mahu berfikir.

a. Penyembuh Yang Mujarab

“Ambillah, pergunakanlah olehmu sekalian akan dua penyembuh iaitu Madu dan Al-Quran”- Riwayat Ibnu Majah Kita perlu mengambil Madu setiap hari untuk kekal sihat kerana ia bukan sekadar membekalkan banyak zat malah juga didapati boleh meningkatkan tenaga, merangsang dan memperbaiki aliran darah.


b. Kuasa Mencerdaskan Otak

Madu juga kaya dengan fruktosa iaitu gula ringkas yang boleh diserap terus ke dalam darah untuk memberi tenaga segera. Tidak hairanlah para penyelidik menggelar Madu sebagai agen untuk mencerdaskan otak kerana apabila aliran darah lancar, lebih banyak oksigen dapat dibawa ke otak.

c. Antioksida & Menghenti Serangan Bakteria

Sungguh menarik, Madu boleh menjadi antibiotik dan antiseptik bagi melawan jangkitan bakteria samada dalaman dan luaran. Kajian penyelidik Universiti Wales mendapati bahawa Madu boleh menghentikan aktiviti bakteria yang menyerang luka dan menghalang jangkitan daripda terus merebak. Benarlah seperti pesan Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam;

Dari Abu Hurairah, kata beliau: Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam bersabda: “Barangsiapa yang menjilat Madu sebanyak tiga kali pagi setiap bulan, maka dia tidak akan terkena cubaan yang besar.”

Secara umumnya setiap titis Madu mengandungi: Vitamin - A, B1, B2, B3, C, D, E dan K. Garam Galian - Kalsium, Fosforus, Sulfur, Zat Besi, Karbon, Magnesium, Natrium, Kalium, Klorin, Iodin, Kuprum, Mangan, Silika. Beta Karoten Gula - Glukosa, Fruktosa dan Sakarin.

Antara manfaat Madu yang lain ialah:

 1. Membekalkan tenaga segera,
 2. Gula dalam Madu mudah dihadam dan sebagai sumber dan memulihkan tenaga
 3. Membantu melawaskan sistem pencernaan
 4. Membantu buah pinggang berfungsi dengan lebih baik
 5. Mencergaskan dan menenangkan fikiran disebabkan banyak oksigen dibawa ke otak.
 6. Mengurangkan kesakitan kulit terbakar
 7. Mengurangkan parut
 8. Merangsang pertumbuhan sel baru dan mempercepatkan penyembuhan luka.

3. AIR ZAM-ZAM

a. Air Yang Mulia Lagi Diberkati

Dalam peristiwa penuh bersejarah tatkala bunda Nabi Ismail ‘Alaihissallam, Siti Hajar ‘Alaihissalam berulang-alik antara Bukit Safa dan Bukit Marwah, mencari bantuan di tengah padang pasir Makkah yang terik lagi kering bagi mendapatkan bekalan, Allah Subhanahu Wata'ala menerbitkan Air Zam-Zam berhampiran Kaabah yang sehingga kini dapat dinikmati oleh jutaan umat Islam seluruh dunia.

Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam bersabda: “Air yang paling baik di permukaan bumi adalah Air Zam-Zam. Ia mengandungi makanan yang bergizi dan menyembuhkan penyakit” Hadis Riwayat At Tabrani

Air Zam-Zam dicipta Allah Subhanahu Wata'ala bersifat alkali. Tanpa perlu diproses dan ditambah sesuatu, ia merupakan air yang paling berkualiti, suci, bersih lagi berkhasiat. Ia diberkati dan mengenyangkan.

Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam bersabda: “Zam-Zam diberkati dan mengandungi makanan bergizi” Hadis Riwayat Muslim

b. Diminum dengan tujuan (niat)

Manfaat meminum Air Zam-Zam adalah semasa kita meminumnya dengan niat. Dan berniatlah bersungguh-sungguh. Sepertimana pesan baginda; Sabda Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam: “Air Zam-Zam sesuai dengan tujuan orang yang meminumnya” Hadis Riwayat Ibnu Majah

4. BUAH TIIN

a. Tiada Keraguan Akan Manfaatnya

Allah berfirman: “Demi Buah Tiin dan Buah Zaitun, Demi Gunung Sinai dan negeri (Makkah) yang dijadikan aman...” Buah Tiin kaya dengan serat dan pelbagai vitamin dan mineral di dalamnya yang memberi manfaat kepada tubuh sehingga sendi-sendi mampu diperkuatkan..b. Umpama Hadiah Dari Syurga

Sabda Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam: Makanlah kamu semua dan makan darinya (Buah Tiin), sabda Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam lagi. “Sekiranya aku katakan sesungguhnya buah yang turun dari syurga maka aku kata ‘Inilah buahnya’. Ini kerana buah syurga tiada keraguan. Sesungguhnya ia boleh menyembuhkan penyakit buasir dan mendatangkan manfaat bagi sendi-sendi.”

Antara manfaatnya adalah:

 1. Mengimbangi tekanan darah
 2. Merendahkan tahap kolestrol
 3. Membantu mencapai berat badan yang seimbang dan ideal
 4. Membantu mengatasi angin ahmar
 5. Mencegah penyakit kencing manis
 6. Memerangi penyakit kanser
 7. Mencegah serangan ghout, sembelit dan buasir

5. BUAH ZAITUN

a. Sarinya Tinggi Berzat & Bercahaya

Allah berfirman: “Demi Buah Tiin dan Buah Zaitun, Demi Gunung Sinai dan negeri (Makkah) yang dijadikan aman...” “..lampu itu dinyalakan dengan minyak dari pokok yang banyak manfaatnya, (iaitu) pokok zaitun yang bukan sahaja disinari matahari semasa naiknya dan bukan sahaja semasa turunnya (tetapi ia sentiasa terdedah kepada matahari); hampir-hampir minyaknya itu - dengan sendirinya - memancarkan cahaya bersinar (kerana jernihnya) walaupun ia tidak disentuh api; (sinaran nur hidayah yang demikian bandingannya adalah sinaran yang berganda-ganda): cahaya berlapis cahaya..” Al-Quran [24] Surah An-Nur [Ayat 35]

Banyak kajian ke atas Buah Zaitun memberi hasil yang memberangsangkan. Ia dipilih antara makanan yang banyak memberi manfaat bukan sahaja sebagai pengganti minyak dalam masakan, malah atas keberkesanannya mengatasi pelbagai masalah kesihatan yang dianggap sebagai penyakit utama masakini.

Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam juga bersabda: “Gunakanlah sari Zaitun sebagai lauk pauk dan minyak, sesungguhnya ia berasal dari pohon yang diberkati”- Riwayat At Tirmizi dan Ibnu Majah

b. Manfaatnya

 1. Membantu mengatasi masalah darah tinggi
 2. Merendahkan tahap kolestrol berbahaya
 3. Mengurangkan risiko serangan kanser
 4. Menyihatkan kulit
 5. Mengurangi terjadinya Trombosis dan Arterioklerosis (Pembuluh Darah Tersumbat dan Sempit)

6. HABBATUS SAUDA'

a. Penawar Segala Jenis Penyakit

Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam bersabda: “Tetaplah kamu dengan Habbatus Sauda’ kerana padanya adalah penawar segala jenis penyakit melainkan As Sam.” Para sahabat bertanya “ Ya Rasulullah, apakah itu As-Sam..?” Jawab Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam; “ As Sam itu adalah mati..”

Sehingga ke hari ini Habbatus Sauda’ terus menerus memberikan kejutan kepada pakar perubatan atas keberkesanannya dalam mengatasi masalah kesihatan yang kronik. Keupayaannya dalam melawan bakteria dan hampir semua masalah kesihatan kronik berkaitan kulit, saraf, darah, gula, jantung dan organ-organ dalam yang lain, pakar perubatan mengakui daya penawar yang terdapat padanya.

7. ZA'FFARAN

a. Raja Segala Rempah

Gelaran Raja Segala Rempah adalah kerana keberkesanannya dalam menyumbang penyelesaian masalah kesihatan dan tak lupa juga kerana harganya yang senilai dengan harga emas dipasaran!

Dalam kitab Perubatan Saidina Ali’Thib Al Imam Ali’ halaman 381: “Sesiapa yang mengambil Za’ffran tulen dan Su’dun satu bahagian dicampurkan dengan Madu, diminum sebanyak dua misqal(sudu) pada setiap hari, dia dikagumi akan daya ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir..” Selain meningkatkan daya ingatan, Za’ffaran juga dipercayai dapat mengatasi masalah usus, penyakit wabak kulit ‘bubonic plague’ dan cacar yangmana juga hasil ujikaji menunjukkan Za’ffran berpotensi sebagai anti-kanser dan agen awet muda.

b. Manfaatnya

 1. Melancarkan sistem daya ingatan
 2. Melancarkan sistem saraf
 3. Meningkatkan daya tahan penyakit dari serangan bakteria

8. GINKGO BILOBA

a. Kemampuannya Unik

Ginkgo mengandungi flavanoid glycosides dan terpenoids (ginkgodes, bilobades) dan digunakan secara farmaseutikal. Banyak juga yang menyatakan kemampuan nootropic atau nutrisi-bijak yang keutamaannya berfungsi sebagai penguat daya ingatan dan anti-vertiga (mabuk laut, gayat dan seumpamanya)

Antara tiga kesan utamanya adalah

 1. Meningkatkan pelancaran darah (termasuk kitaran-mikro yakni saraf halus kebanyakan tisu dan organ yang tersumbat.
 2. Melindungi tindakbalas sel beroksida yang rosak dari radikal bebas
 3. Menghalang banyak kesan PAF (platelet aggregation, blood clotting) yakni darah menjadi pekat dan menyebabkan saluran tersumbat.

Masalah ini menyumbang peningkatan masalah kardiovaskular, buah pinggang, pernafasan. Ginkgo juga dipercayai dapat membantu masalah kekejangan saraf.9. DAUN SIRIH

a. Daun Ajaib Seribu Daya

Herba pusaka warisan ini mempunyai seribu daya sebagai sumber kecantikan dan perubatan tradisional Melayu dan juga sering diguna dalam majlis adat istiadat Melayu. Dalam dunia perubatan tradisional Melayu, ia mendahului herba-herba tempatan yang lain kerana sinonim dengan adat istiadat. Keberkesanannya dalam mengatasi pelbagai masalah kesihatan juga tidak dapat dinafikan.

Hasil kajian saintifik membuktikan Sireh mengandungi komponen-komponen aktif yang sangat tinggi nilainya seperti antioksidan, astrigen ,ekspektoran, euginol, flavonoid, hydroxyl cavicol, polyphenol, sialagoga dan banyak lagi yang penting dalam bidang perubatan herba untuk kesihatan tubuh secara menyeluruh.


Baca Selanjutnya...

Q~SHE YANG AJAIB!!!


. WM: RM68.00 EM: RM75.00

Q~she diadun dari lobata (pueraria mirifica) gred terpilih, berkesan bagi meningkatkan dan membaikpulih kadar hormon estrogen yang berfungsi mengaktifkan kolagen BAWAH kulit yang mana hasilnya anda akan lihat dan rasai setiap hari. Q~She akan menegangkan dan menghaluskan struktur kulit, menegangkan payudara dan menghasilkan potongan badan yang menarik. Formulated from lobata (pueriera mirifica), Q~she is effective for increasing and improving estrogen hormone level that functions to actify collagens under the skin; the results of which you will observe and experience every day.Q~she will firm and refine the skin structure, firming the breasts and producing attractive looking body.

“KUALITI SEORANG WANITA UNGGUL BERMULA DENGAN PRODUK AJAIB Q~SHE”
.
Tumbuhan Ajaib Kurniaan Tuhan (Pueraria mirifica).Pueraria mirifica atau Lobata gred terbaik yang terdapat dalam adunan Q~She adalah anugerah tuhan yang boleh membantu meningkatkan dan membaikpulih kadar hormon estrogen dalam badan wanita yang mengaktifkan kolagen di bawah kulit.

.
Apa itu Estrogen?
Estrogen adalah sejenis hormon yang dihasilkan dari dalam badan kita. Keupayaan dan tahap pengeluarannya mempengaruhi pembentukan bentuk badan seseorang wanita di awal baligh seseorang wanita (biasanya antara umur 9-21 tahun). Selepas wanita berumur 21 tahun selalunya penghasilan Estrogen dalam tubuh akan berhenti dan ianya akan terhasil sekali dalam tempoh sebulan, iaitu ketika seseorang wanita dalam haid.

Seringkali wanita yang tidak menjaga kesihatan diri akan berhadapan dengan risiko terhentinya pengeluaran Estrogen, dan kesannya haid terputus lebih awal dan sekaligus berhadapan dengan menopaus yang terlalu awal. Manakala pengeluaran estrogen yang tidak stabil akan menjadikan pertumbuhan bentuk badan menjadi tergendala dan terbantut, seperti payudara yang terlalu kecil dan saiz badan yang tidak seimbang.

.
Pueraria mirifica (keluarga Pueraria gred terbaik) kini hanya tumbuh di utara Thailand. Manakala keluarga Pueraria yang lain boleh didapati di beberapa negara lain seperti Filipina dan Indonesia. Terdapat 13 jenis spesies di dalam keluarga Pueraria. Daripada kajian sains bermula dari abad ke-19 lagi, didapati bahawa spesies Pueraria merifica adalah yang terbaik dibandingkan dengan 12 lagi keluarga yang lain. Bahkan keluarga yang lain tidak sesuai dan tidak digalakkan untuk diamalkan.
.


Kebaikan Pueraria mirifica terhadap kulit :
1. Menganjalkan kulit yang telah melendut.
2. Menegang dan menghaluskan stuktur kulit.
3. Mengurangkan garis-garis halus.
4. Menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri dan meratakan warna kulit.
5. Menghaluskan liang roma dan mengurangkan minyak.
6. Kulit kurang kasar dan tidak akan kering.
7. Mencegah pertumbuhan jerawat muka dan badan.
8. Mencerah dan menghilangkan lebam bawah mata.
9.Melambatkan proses penuaan secara berkesan.

Apabila tahap hormon di dalam badan semakin merosot ditambah dengan serangan radikal bebas akan melemahkan dan mengurai serat kolagen di bawah kulit dermis. Pengurangan Proteoglycans juga mengakibatkan kulit hilang keanjalan dan struktur kulit terjejas menyebabkan keadaan kulit menjadi melendut dan garis-garis serta kedutan akan terbentuk.Peningkatan kadar hormon estrogen akan menggalakkan peningkatan Proteoglycans supaya dapat mengekalkan kolagen dalam susunan yang sekata. Ini menjadikan keadaan kulit kembali anjal dan dapat menghilangkan garis-garis halus dan kedutan.

Kolagen memainkan peranan penting dalam menjadikan kulit licin, anjal dan berseri seperti kulit semasa remaja.15% daripada tisu kulit manusia terdiri daripada kolagen yang amat penting untuk mengekalkan kelembutan dan keanjalan kulit.Penghasilan kolagen mulai berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia wanita 25 tahun. Dan pada usia 50 tahun, badan akan kehilangan hampir separuh dari kolegen yang ada.

Oleh yang demikian, seseorang itu akan menghadapi masalah kulit kering, tidak bermaya, berkedut, kulit melendut, keguguran rambut dan tidak bermaya, kuku yang lemah dan rapuh. Penurunan kolagen juga akan menyebabkan kehilangan jisim badan tanpa lemak yang mengakibatkan penurunan metabolisma badan, kesannya peningkatan berat badan meskipun tanpa mengambil makanan yang berlebihan akan terjadi.
.
Kebaikan Pueraria mirifica terhadap payudara dan punggung :
o Mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur.
o Memantapkan lagi bentuk menjadikan ia lebih padat.
o Membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut.
o Menegangkan dan menstabilkan kedudukan payudara.
o Menjadikan payudara dan punggung anda lebih seksi dan mengancam dengan lurah yang lebih jelas dan ketara.
o Mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar payudara.
o Mengekalkan kecantikan payudara yang sedia besar tanpa membesarkannya lagi,sebaliknya payudara anda akan kelihatan lebih tegang dan anjal, juga sesuai dan efektif kepada mereka yang telah menjalani pembedahan membuang ovari.Akibat dari kemerosotan dan kekurangan penghasilan kadar estrogen di dalam badan kerana semakin meningkatnya usia, akan merubah bentuk badan seseorang wanita.

Selain dari faktor usia, melahirkan anak dan cara pemakanan juga menjadi antara penyebab utama kepada perubahan bentuk badan wanita.
.

Kebaikan Pueraria mirifica terhadap kuku :
o Mencegah kuku dari menjadi lemah dan rapuh.
o Menguatkan kuku agar tidak mudah merekah dan menyerpih.
o Meningkat dan menggalakkan pertumbuhan kuku yang lebih sihat.
o Kuku akan kelihatan lebih bersinar dan tidak pucat.
.
Kebaikan Pueraria mirifica terhadap rahim dan vagina :
o Mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal.
o Memberi perlindungan maksima ke atas masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim.
o Memberi perlindungan maksima ke atas keputihan dan masalah haid yang tidak teratur.
o Melembabkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakannya.
o Menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder).
o Menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi.
o Menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj,menjadikan anda wanita yang paling istimewa pada suami.Keistimewaan yang hanya anda dan suami dapat rasainya.
o Juga sesuai kepada mereka yang belum berkahwin.
.

Kebaikan Pueraria mirifica terhadap kesihatan :
o Menambahkan kesegaran, tenaga dan meningkatkan kadar libido (ketahanan).
o Mencegah dan mengurangkan penyakit migrain.
o Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung,arteriosclerosis, sesudah menopaus dan osteophorosis.
o Mencegah penyakit diabetis dan tekanan darah tinggi.
.

Kebaikan Pueraria mirifica terhadap rambut :
o Mencegah rambut dari menjadi lemah, tidak terurus dan tidak bermaya.
o Mengawal rambut dari menjadi rapuh dan bercabang.
o Menggalakkan pertumbuhan rambut baru.
o Mengawal keguguran rambut.
o Melambat penuaan rambut dan mengawal rambut dari cepat beruban.
o Menjadikan rambut lebih sihat,bersinar,beralun dan hitam berkilat.
.

Kebaikan Pueraria mirifica terhadap badan :
o Melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak.
o Membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang hodoh.
o Mencantikkan badan anda tanpa geleber yang memalukan.


Baca Selanjutnya...

Ry ILEX

WM: RM58.00 EM: RM65.00 Bru: $34.00 S'pore: $31.00


Ry ILEX yang diformulakan oleh pakar perubatan, herba dan perawatan alternatif berasaskan R&D yang mendalam, adalah terbukti sangat berkesan untuk membakar kolesterol dalam darah dan melembutkan saluran darah. Dan hasilnya saluran darah akan terbuka dan sekaligus melancarkan perjalanan darah.
.
Ry ILEX juga sangat baik diamalkan oleh pesakit jantung, stroke dan ketegangan leher (Carotid arterys hardening).
.
Faedahnya:
-Membakar kolestrol dalam darah.
-Melembutkan saluran darah.
-Membuka saluran darah.
-Melancarkan peredaran darah.
-Stroke.
-Masalah jantung.
-Blood circulation.
-Softens hardened blood Vessels.


Cara Pengambilannya :
1) 2 kapsul diambil 2 kali sehari

Kandungan Bahan-Bahan :-
Monascus Purpureus Rice, Ilex Pubescens
Registration No. : MAL 20031882T
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia

Baca Selanjutnya...

AMAZING

Code : FB-004
RM45 (W/M) RM49.50 (E.M) BRU $25.50 S'PORE $24.50


Produk istimewa yang dikomposisikan dengan 9 ramuan semulajadi ; Madu Asli, Kismis, Buah Tin, Kurma Merah, Habbatus Sauda, Buah Zaitun, Dong Quai, Dang Shen, Ubi Jaga dan lain-lain herba terpilih yang diilhamkan daripada kitab-kitab perubatan tradisional mampu membina imunisasi badan dan membina kembali usus. Gabungan herba-herba terpilih di dalamnya juga mampu membantu masalah gastrik, luka dalam perut dan pembedahan, kelesuan, batu karang dan lain-lain.

Baca Selanjutnya...

BIDADARI - DCL - Keanggunanmu Terserlah!


Bidadari - DCL
Minuman berfungsi untuk kesihatan, kecantikan dan kebahagian suami isteri dikomposisikan dengan bahan semulajadi mewah seperti madu asli, akar serapat, kurma, serai, sirih, kacip Fatimah, Manjakani, jarum emas dan lain-lain herba terpilih. Rasanya enak seperti meminum air jus kurma.
Ia kaya dengan vitamin A, B, C D dan E. Sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina sistem rahim, meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin perhubungan kelamin (suami isteri)


Antara keistimewaannya BIDADARI - DCL yang lain ialah:-

1. Membantu mengatasi masalah keputihan
2. Membantu mengatasi masalah senggugut
3. Membina rahim
4. Mengecutkan otot faraj
5. Menyempitkan faraj
6. Menguatkan sistem kemutan
7. Memberi impak positif kepada pasangan semasa perhubungan kelamin.
8. Menambahkan kolegen dalam badan
9. Mencantikanan kulit dan menaikkan seri wajah
10. Membantu menghilangkan bau badan dan mulut
11. Melegakan panas badan
12. Membantu merawat IQ
13. Membekalkan tenaga segera
14. Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahanCara Guna Bidadari - DCL

2 sudu makan, 2 kali sehari ( pada kebiasaannya tindak balas mula dirasai selepas 2 jam). Sebaik baiknya jangan minum apa-apa air selepas 1 jam pengambilan.
Gunakan sudu plastik – kerana Bidadari adalah produk berasaskan homeopati.

PERINGATAN :-

Wanita yang mengandung dan yang semasa datang haid tidak digalakkan mengambil.

Walaubagaimanapun di dapati ramai wanita yang mengalami senggugut tetap mengambilnya semasa haid dan kesannya sangat positif, meskipun darah lebih banyak keluar dari biasa. Semuanya bergantung kepada sistem antibodi badan seseorang.


Harga Bidadari DCL 375 ml : RM 67.00 
Harga sebenar : RM 77.00
Harga Bidadari DCL 250 ml : RM 46.00 
Harga sebenar : RM 53.00

* Tidak termasuk kos poslaju.


Baca Selanjutnya...

RED GUARA CAFE


16 sachet / kotak

WM : RM19.80 EM : RM21.80 BRU : $11.50 S'PORE : $10.80

Red Guara Cafe adalah produk yang berfungsi untuk:-

1. Membantu ketika berpuasa (menahan lapar & memberi tenaga).
2. Penahan lapar (membantu menurunkan berat badan berlebihan.
3. Membuang air dan lemak berlebihan dalam badan.
4. Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual.
5. Membekalkan tenaga berpanjangan.
6. Mengatasi dan membantu pencernaan dalam sistem usus badan (mampu mengawal/mengubat penyakit cirit birit).
7. Membantu merawat NEURALGIA (Sakit urat/saraf) dan kesakitan ringan.
8. Memudahkan pernafasan (boleh membantu merawat asma/lelah).
9. Membantu mengurangkan Sindrom sebelum datang haid (PMS).
10. Menguatkan otot jantung.
11. Mengurangkan atau menghilangkan demam.
12. Mencegah jangkitan kuman.
13. Membantu mencairkan darah beku dalam salur darah.
14. Sebagai anti-oksida membantutkan sel-sel kanser dalam organ badan.
15. Membantu mengempiskan perut dengan mengeluarkan sisa toksin dari usus besar dan usus kecil dalam organ dalaman badan.

Dikomposisikan dengan 3 bahan aktif mewah utama terdiri daripada Ekstrak Guarana (Paullina Cupana), Ubi Bit Merah/Red Beet Root (Beta Vulgaris) dan Yis Beras Merah/Red Yeast Rice (Monanscus Purpurues).
.
1.Guarana

Guarana di mana bijinya berbentuk bulat, kecil merah dan berkelompok berasal dari Amazon, Brazil. Dirujuk sebagaimana oleh dongeng kaum Guaranis.
Bagaimana Guarana Membantu:

I)meningkatkan bekalan oksigen dalam badan (pernafasan)

- Saluran pernafasan iaitu bronkoil akan mengembang
- Lebih byk oksigen di bawa masuk
- Lebih oksigen untuk sel-sel badan

II)menambahkan kebolehan mendapatkan tenaga

- Menggalakkan penggunaan tenaga simpanan (glikogen) di dlm hati
- Meningkatkan gula (glukosa) darah yang membekalkan tenaga badan
- Tenaga untuk sel bertambah
- Keseluruhannya Biomekanisme badan dipertingkatkan/diperbaiki
- Menghindarkan atau mengurangkan kepenatan
- Berguna semasa puasa untuk menahan lapar


III)Meningkatkan kesan hormon

- Pada sel, guarana menghalang enzim (fosfodieterase) daripada menukar CAMP (pengantara maklumat ke2) kepada 5 AMP
- Ia melengahkan dan meningkatkan kesan pelbagai hormon
- Ini mengembalikan fungsi fisiologi badan tertentu dan meningkatkan aktiviti badan

Apa Guarana Boleh Buat?

- Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual
- Membekalkan tenaga berpanjangan
- Mengatasi dan membantu pencernaan (diarvhea)
- Penahan lapar (membantu menurunkan berat badan)
- Neuralgia (sakit urat/saraf) dan kesakitan ringan
- Memudahkan pernafasan (boleh membantu asma)
- Sindrom sebelum datang bulan (PMS)
- Menguatkan otot jantung
- Mengurangkan atau menghilangkan demam
- Mencegah jangkitan
- Membuang air berlebihan
- Membantu sakit kepala dan migrain
- Membantu mencairkan darah
- Anti oksida


2. Red Beet Root/Ubi Bit Merah


Akar ubi bit merah sering digunakan oleh orang2 China dan Eropah dalam pemakanan harian memberi tenaga badan dan untuk kesihatan secara menyeluruh.

- Mengandungi karbohidrat, protein dan lemak untuk tenaga
- Mengandungi vitamin seperti A, B1, B2, B6, B12 dan C untuk membina kesihatan tubuh dan kecantikan kulit.
- Pigmen merah dalam beet didapati berkesan bertindak sebagai agen anti kanser
- Mengandungi kompaun 'Betaine' yg sgt berkesan membantu fungsi hati
- Asid nukleic dari beet menyubur dan membantu sesparasi sel
- Mengandungi Beta-Carotena dan Karatenoid yg merupakan anti-oksiden
- Mengandungi pelbagai galian dan gula asli di mana secara saintifik dapat membantu membina darah dan kesihatan jantung
- Kaya dengan potassium, niasin, asid folic, zinc, magnesium, posfarus, kalsium, sulfer, fodine, besi, copper dan termasuk juga galian yg sukar didapati spt rabidum dan cesium.
- Membantu menyerap nutrient2 yg diperlukan
- Perangsang dan pembersih ginjal
- Migrain
- Buang toksid

3. Red Yeast Rice/Yis Beras Merah

Yis Beras Merah telah digunakan oleh orang2 China sejak beratus2 tahun sebelum ini. Beras Merah adalah hasil 'fermentasi' sejenis yis Monascus Purpureus yg selalunya sering digunakan secara tradisional oleh orang cina merawat masalah penghadaman, cirit-birit dan sakit perut.


KAJIAN SECARA SAINTIFIK KE ATAS YIS BERAS MERAH DIDAPATI BERFAEDAH KERANA:

- Kompaun2 penyekat HMG-COA reductase berupaya menurunkan kadar jumlah kolesterol.
- Bagus utk menurunkan berat badan
- Ianya juga berkesan menurunkan kadar lemak degil/jahat (triglycerides)
- Mengandungi belasan kompaun asli yang sama seperti dgn ubat stafin di mana dewasa ini sgt popular digunakan utk merawat masalah kolestrol berlebihan (spt jenama: Bayoal, Lescol, Lipitor, Meracor, Pravachor)
- Melembutkan saluran darah yg keras
- Membantu proses penghadaman yg sempurna
- Sakit perut


KANDUNGAN KOPI DALAM GUARA CAFE:

1. 70% Kopi jenis ARABICA
2. 30% Kopi jenis ROBUSTA
3. Serbuk Kacang Soya sebagai krimer
4. Gula Tebu


Baca Selanjutnya...

INTE-CLEANSECode : FB-005
WM:RM48.00 EM:RM53.00 Bru:$27.50 Sg:$26.00
MAL20020213T

INTE-CLEANSE adalah rumusan ekstrak Aloe Vera dan herba-herba terpilih membekalkan nutrisi-nutrisi penting kepada tubuh. Ia diformulakan oleh pakar perubatan herba dan perawatan alternatif berasaskan R&D yang mendalam adalah terbukti sangat berkesan untuk:-


• Mencuci dan membina usus (mengeluarkan kotoran lama dan toksin di dalam perut).

• Melawaskan pembuangan najis (membantu masalah sembelit).

• Membakar lemak & mengurangkan berat badan & membantu untuk pelangsingan.

• Membuang lendir yang menghalang perjalanan angin dalam badan.

• Membantu mengurangkan uluran dan medu.

• Mengeluarkan angin.

• Mengurangkan senggugut dan pening.

• Membantu memulihkan jerawat dan resdung.

• Masalah keracunan.

• Membantu mempertingkatkan tenaga batin lelaki dan wanita serta menyeimbangkan tekanan darah.

• Menggalakkan pergerakan usus besar yang kerap dan melegakan sembelit.

• Membantu mengawal dan meredakan stess

• Mengatasi metabolisme rendah (dimana gemuk walaupun makan sedikit)

• Mengatasi masalah low hormonal level/paras hormon rendah (masalah menopouse)

Inte-Cleanse sangat berkesan mencuci usus bagi mengeluarkan segala kotoran dan toksin, serta lemak-lemak di dinding usus melalui proses pembakaran dan akan keluar melalui proses penyahtinjaan. Hasilnya adalah usus yang bersih dan sihat. Usus yang bersih akan menjadikan anda sihat dan kelihatan lebih muda dari usia!


Cara Penggunaannya

* 1 kapsul sehari sebelum tidur - utk mencuci dan membina usus(bg yg tiada masalah pembuangan air besar)

* 2 kapsul sehari sebelum tidur - bg yg mempunyai masalah pembuangan najis

* 2 kapsul sebelum tidur & 2 kapsul pagi - bagi yang mempunyai masalah pembuangan najis yang kronik atau untuk tujuan detox.
Baca Selanjutnya...

PRO FITT NATASYA

Pro Fitt Natasya

Harga: RM 75.90 (WM) RM79.90 (EM)
 • Pro Fitt adalah satu produk mengekalkan berat badan pada tahap ideal serta mengelakkan pengumpulan lemak berlebihan.
 • Pro Fitt membolehkan anda mencapai bentuk badan yang seimbang dan penuh bertenaga.
 • Pro Fitt mengandungi biji anggur dan protein soya yang diperlukan untuk kesihatan yang perlu diserap dari makanan dalam keseimbangan yang betul untuk kegunaan tubuh badan dan kecantikan kulit.
 • Pro Fitt dapat membantu mencegah daripada penyakit kanser payudara dan prostat disamping mencantikkan bentuk payudara.
 • Pro Fitt sesuai diambil selepas bersalin bagi menambahkan tenaga dan nutrisi yang hilang ketika proses bersalin.
Bahan/Ingredients: Isolated Soy Protein, Fructose, Oat Bran, Pectin, Strawberry Powder, Malt Extract Cereal, Coarce Rice, SkimMilk Powder, Grape Seed, Red Bean Powder, Red Lentils, Soy Lecithin, Carrot Powder, Soy Fibre and Hawthorn Berry.
Cara Penggunaannya: Campurkan satu paket Pro Fitt dengan 200ml air sejuk, goncang dan minum seelok-eloknya setiap pagi sebagai sarapan pagi.

Baca Selanjutnya...

SENSAOIL

SENSAOIL
Rahsia Sang Lelaki
Harga: RM39.90 (WM) RM42.00 (EM)

ISTIMEWA UNTUK SI SUAMI

SENSAOIL adalah dicipta khas untuk anda lelaki yang ingin menjadi gagah perkasa! Ini kerana Sensaoil diadun dengan gabungan ekstrak lintah yang mengandungi hirudin, pheromone, dan histamine. Formula ini juga mengandungi minyak zaitun, lada hitam dan halia.

Sensaoil boleh merawat penyakit seperti sakit otot, kekejangan dan sengal-sengal badan. Ia juga berkesan dalam merawat masalah mati pucuk dan lemah tenaga batin. Sensaoil boleh digunakan sebagai rawatan harian penjagaan zakar, diurut 2 kali sehari dengan teknik urutan Sensaoil/Sensacream.

Teknik urutan tersebut sangat ringkas dan mudah. Apabila anda telah amalkan secara rutin, ia hanya mengambil masa 5 minit setiap sesi. Urut pada waktu pagi dan malam. Anda dinasihatkan tidak membasuh zakar selepas urutan untuk Sensaoil meresap ke dalam kulit melalui epidermis, ke saluran darah. Jangan bimbang kerana ia didatangkan khas dengan pati minyak lavender yang harum dan mengandungi anti-septik.

Lavender juga mengandungi agen penenang dan anda akan dapat merasai kehangatan Sensaoil hanya dalam beberapa saat setelah menyapunya di mana-mana bahagian kulit. Jika Sensaoil disapu pada zakar semasa berasmara, ia juga dapat mengaktifkan clitoris, di mana ia bertindak merangsang libido/ghairah seksual pasangan anda.

Sensaoil perlu diamalkan selalu untuk mengelakkan masalah mati pucuk (erectile dysfunction) dan masalah ejakulasi pra-matang (pre-mature ejaculation) atau tidak tahan lama. Selain itu, Sensaoil juga dapat membantu lelaki yang inginkan saiz zakar yang panjang, besar, tegang dan keras. Anda perlu mengurut dengan menggunakan Sensaoil sekerap yang mungkin dalam masa beberapa minggu untuk melihat perubahan pada zakar.

Baca Selanjutnya...

BIO-ENERGY ALKALINE WATER FILTER

PREMIER (sila klik gambar utk baca lanjut)

Dengan 7 tahap penapisan.
Menapis sehingga 99.9% bakteria, kuman, klorin, karat, keladak, bau dan kotoran.
Gabungan konsep tenaga infra merah jauh dan dibantu oleh batu mineral serta andosit, menjadikan air yang ditapis lebih oksigen, lebih alkali, lebih berkualiti dan lebih mudah diserap ke dalam sel tubuh badan untuk meningkatkan metabolisma dan proses detoksifikasi.
**Produk keluaran BUMIPUTERA.

STANDARD

WM RM699.00 EM RM799.00


Baca Selanjutnya...

SET BERSALIN MUSTIKA RATU LENGKAP

SET BERSALIN JAMU SELAPAN LENGKAP
Set Bersalin Jamu Selapan Lengkap

HARGA KEDAI BESTARI - RM190.00 FREE POSLAJU
.
Jamu Selapan Mustika Ratu"Rawatan 40 hari selepas Bersalin"
Melahirkan bayi merupakan satu pengalaman yang sungguh bermakna. Kehamilan memerlukan persedian dari segi fizikal dan emosi manakala perawatan dalaman sangat di utamakan agar dapat kembali bentuk badan asal selepas bersalin.


Walaupun pelbagai jenis rawatan moden berada dipasaran tapi masih ramai wanita khasnya masyarakat Melayu memilih cara Tradisional untuk rawatan selepas bersalin.


Produk di dalam pakej ini:-

1) Galian Parem Wangi (MAL20000526T)
2) Pulih Balung Sumsum (MAL20034147T)
3) Pilis Wangi (MAL19988836T)
4) Tapel Raket Mustika Sejati (MAL2000528T)
5) Parem Segar Sumyah (MAL20000527T)
6) Bubuk Bancar Air Susu (MAL20000529T)
7) Minyak Telon (MAL20000530T)
8) Ginasih Pembersih Wanita (MAL05031068K)
9) Kaplet Mimi Lan Mintuno (MAL19987671T)
10) Minyak Telon (MAL20000530T)
11) Kain Bengkong Gurita (8 meter, bernilai RM60.00, DIBERIKAN PERCUMA)
12) CD Tips Perawatan Semasa Dan Selepas Pantang Mustika Ratu (DIBERIKAN PERCUMA)
Pemakaian SET BERSALIN JAMU SELAPAN LENGKAP 

1. Tapel Raket Mustika Sejati
Ditumbuk dahulu Tapel Raket kemudian di campurkan dengan 1/2 sudu kapur sirih, perahan limau nipis dan 5 titisan minyak kayu putih. Sapukan pada perut kemudian ditampal dengan daun sirih atau daun mengkudu. Ia bertujuan mengeluarkan darah kotor di samping mengencangkan kembali kulit perut.


2. Berbengkung
Selepas menyapukan Tapel Raket pada perut, boleh berbengkung secara melilit bengkung dari bawah punggung sehingga ke atas perut. Biarkan seharian. Amalkan berbengkung ini selama 40 hari berturut-turut. Berbengkung dapat mengencangkan kembali otot perut agar dapat kembali `surut` dan langsing.


3. Pilis Wangi
Pilis Wangi ditumbuk dan dicampurkan dengan air biasa ( pekat ). Kemudian tampal diatas dahi. Biarkan Pilis Wangi sehingga kering. Ia berkhasiat menghilangkan lebam dibawah mata disamping menyegarkanya.4. Bancar Air Susu
Dicampurkan dengan air biasa, sederhana pekat. Sapukan di sekeliling payu dara. Elakkan bahagian puting, biarkan ia kering. Ia membantu melancarkan susu ibu.


5. Parem Segar Sumyah
Dicampurkan dengan air biasa dan 10 titisan minyak kayu putih. Campuran hendaklah sederhana pekat dan sapukan pada kulit badan yang terdedah seperti lengan, kaki dan leher. Ia memberikan kehangatan dan memgelakkan dari masuk angin.6. Jamu Galian Parem Wangi
Minumlah jamu Pil Galian Parem Wangi 5 biji setiap pagi bertujuan mengeluarkan darah kotor dan melncarkan air susu ibu.7. Jamu Pulih Balung Sumsum
5biji diminum setiap petang untuk mengembalikan kesihatan ibu.


Rawatan Tradisional Bayi Menggunakan Minyak Telon Mustika Ratu
Lakukan urutan pada bayi selepas dia mandi. Sekiranya pusat bayi sudah luruh titiskan minyak telon kedalam pusat bayi dan urutkan di kawasan pusat bayi dengan menggunakan ibu jari. Lakukan gerakan secara membulat sebanyak 7 kali sebelum ibu jari di pusingkan kembali.
Urut juga bahagian tapak kaki bayi perlahan-lahan agar badan si kecil tidak di masuki angin. Setelah mengurut lembut kawasan lutut dan betis, beralih ke belakang badan dan urut menggunakan jari dan tapak tangan anda. Sekiranya bayi anda mengalami masaalah senak perut, sebaiknya urut di celah piggul bayi agar dia kembali selasa.


Rawatan Menggunakan Jamu Kaplet Mimilan Mimtuno Dan Ginasih Wash
Untuk anda yang hilang ghairah dalam hubungan suami, eloklah makan Jamu Kaplet Mimilan Mintuno yang di buat dari akar-akar kayu. Akar kayu ini dapat membantu mengembalikan ghairah dan juga mengencangkan otot-otot Vagina dan merawat masalah keputihan.
Setiap kali mandi, untuk perawatan luaran, bersihkan bahagian sulit dengan Ginasih Pembersih Wanita yang dibuat dari daun sirih yang terbukti mempunyai anti septik untuk membunuh bakteria dan juga membantu merawat keputihan.

SET BERSALIN JAMU SELAPAN LENGKAP 
Harga : RM190.00 free postage sjung.
Hubungi : Wassap/sms/call 019-2696917
Baca Selanjutnya...

SET EKSKLUSIF 4 DALAM 1 NATASYA

HARGA RM103.00


Set Eksklusif Baru 4 Dalam 1 mengandungi Sabun Herba, Toner, Krim Pelindung UV SPF 25 dan Krim Herba. Set yang lengkap ini khusus untuk membantu mengatasi masalah kulit muka seperti jeragat, jerawat dan bintik-bintik hitam serta mencerahkan kulit tanpa pengelupasan.


Bahan/Ingredients: Sabun Herba

Aloe Barbadensis, Eloeis Guinennsis (Palm) Kernel Oil, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil, Olive (Olee Europee) Oil, Palmitoyl Hydrolyzed Collagen, Soyabean (Glycine Soja) Extract, Vitamin E (Tocopherol Acetate)

Bahan/Ingredients: Krim Herba

Acrylate Copolymer, Aloe Barbadensis, Delonized Water(Aqua), Fragrance, Gingko Biloba Extract, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil.

Bahan/Ingredients: Toner

Aloe Barbadensis, Algae(Seaweed Extract), Cucumis Sativus(Cucumber Extract), Lactoperoxidase, Methylsilanol Mannuronate, Propylene Glycol, Water (Aqua).

Bahan/Ingredients: Krim Pelindung UV SPF 25

Ascrobic Acid, Acrylate Copolymer, Benzophenone-4, Deionized Water (Aqua), Glycerine, Polydextrose, Titanium Dioxide and Vitamin E (Tocopherol Acetate)


Cara Guna


Langkah 1: Bersihkan muka dengan Sabun Herba Natasya, urut perlahan-lahan selama beberapa minit dan bilas bersih. Untuk mendapatkan kesan terbaik gunakan 2-3 kali sehari.

Langkah 2: Semburkan Toner pada keseluruhan muka, rata dan tepuk dengan jari sehingga ia meresap ke dalam kulit. (Adalah disarankan agar menggunakan toner untuk melembapkan kulit sebelum menyapu Krim Pelindung UV SPF 25 dan Krim Herba.

Langkah 3: Sapukan Krim Pelindung UV SPF 25 pada siang hari sebelum memakai alat solek.

Langkah 4: Pada waktu malam, ulangi langkah 1 dan 2, kemudian sapukan Krim Herba pada keseluruhan muka.


MAL06070899K (Sabun Herba) MAL06081032K (Krim Herba) MAL06070860K (Toner) MAL06070884K (Krim Pelindung UV SPF 25)

Baca Selanjutnya...

SET RAWATAN PENCERAHAN (JERAGAT)

SET RAWATAN PENCERAHAN TIA AMELIA
 
Pek baru
 Pek lama

RM100.00
RM90.00 SAHAJA
Selain mencerahkan wajah, set kosmetik ini juga bertindak menghilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan parut di muka tanpa pengelupasan.

Sunblock/Foundation dilengkapkan dalam set ini untuk memberi perlindungan di siang hari.Kandungan : Set Rawatan Pencerahan Tia Amelia mempunyai Kombinasi berikut :

 • Sabun pembersih muka,
 • Krim pemutih (5g)
 • Krim Kunyit (5g)
 • Sunblock / Foudation (5g)
 • Cecair pencuci muka

Perhatian Penting : KRIM MALAM (Krim Pemutih dan Krim Kunyit) adalah untuk kegunaan malam sahaja, ia bertindak semasa waktu tidur. Sunblock/Foundation adalah kegunaan siang hari, ia melindungi kulit dari sinar UV. Sabun Pembersih muka boleh digunakan pada bila-billa masa.

Panduan Cara Penggunaan Krim Malam:

Langkah 1 :Sebelum tidur, bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan-lahan dan bilas bersih.

Langkah 2 : Setelah muka dilap kering, sapukan krim pemutih secara nipis pada keseluruhan muka dan disusuli dengan krim kunyit (juga dengan secara nipis dan rata ke seluruh muka.)

Panduan Cara Penggunaan Sun Block/ Foundation
Langkah 1 : Di waktu pagi, bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan-lahan dan bila bersih.

Langkah 2 : Setelah muka dilap kering, sapukan Sunblock/Foundation Secara nipis pada keseluruhan muka untuk perlindungan dari sinar UV, dan sebagai alas bedak.
Baca Selanjutnya...

Jamu Mak Dara KAPSUL & SERBUK

JAMU MAK DARA : FORMULASI TRADISI TURUN TEMURUN

SERBUK :- RM 60.00 - 250gm
HARGA TERBARU JAMU MAK DARA GOLD
: RM49.00 / 60 KAPSUL
NOW - RM42.00 SAHAJA

KHASIAT JAMU MAK DARA GOLD
1) Membantu menyelesaikan masalah berat badan
2) Membantu menjadi awet muda
3) Menghilangkan masalah senggugut dan haid tak teratur
4) Menghilangkan masalah keputihan
5) Menyelesaikan masalah muka berjerawat dan kusam
6) Merapatkan otot faraj
7) Mengurangkan lendir berlebihan
8) Mengembalikan semula keharmoniaan rumahtangga
9) Mengencangkan otot-otot payudara
10)Mencantikkan payudara agar sihat dan montok
11)Menyelesaikan masalah rahim turun
12)Menghilangkan bau-bau tidak enak
13)Menyihatkan rahim
14)Menyelesaikan masalah terkencing ketika batuk dan bersin
15)Membuang angin dalam badan
16)Membuang toksik dalam badan
17)Membantu menyelesaikan masalah kesihatan seperti gout darah tinggi, kencing manis resdung migrain dll.
18)Menghilangkan sengal badan, sakit pinggang, sakit tumit dan lutut
19)Menyelesaikan masalah tidur tak lenaTERBARU! JAMU MAK DARA GOLD (KAPSUL) menggantikan jamu mak dara yang biasa sebelum ini.
HARGA TERBARU : RM49.00 / 60 KAPSUL

Cara Pengambilan JAMU MAK DARA GOLD :
KAPSUL
2 biji pagi sebelum sarapan 2 biji malam sebelum makan malam

SERBUK
1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan 2 X sehari, sebelum sarapan/makan malam

PERINGATAN
- Harus cukup tidur dan rehat
- Elakkan mengambil makan malam selepas pukul 7 malam
- Elakkan makan nasi pada waktu malam
- Lebihkan makan sayur-sayuran
- Kurangkan pengambilan makanan bercili dan berlemak
- Senaman bersahaja 15 minit setiap hari
- Jika makan malam, pastikan rehat selama 4 jam sebelum tidur.

Untuk langsingkan badan / kesihatan keseluruhan wanita
(2 X sehari ) 1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan

Ketika Dalam Pantang
(2 X sehari, sebelum sarapan/makan malam) 1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan atau 6 kapsul Jamu Mak Dara

PERINGATAN-kurangkan pengambilan lauk pauk yang berkuah seperti sup,gulai ,bercili dan berlemak.

Untuk Pesakit Darah Tinggi ( 1 kali sehari)
1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan atau 6 kapsul jamu mak dara

Untuk Mendapatkan Zuriat
(2 X sehari, sebelum sarapan/makan malam)
1 sudu besar Jamu Mak Dara + air panas 1/2 cawan Atau 6 kapsul Jamu Mak Dara (sebelum makan malam)

PERINGATAN
- Harus cukup rehat dan tidur. Kurangkan pengambilan cili dan makan berlemak dan lebihkan buah-buahan dan sayur-sayuran.
- Ibu mengandung dinasihatan tidak mengambilnya. Namun yang menyusukan bayi boleh mengambilnya cuma langkah2 berikat perlu diikutii :-
- PIL - Boleh ambil terus begitu sahaja.
- SERBUK - Ampu buah dada menggunakan tangan dan minum JMD. Apabila air rasa dah turun ke dalam badan, baru lepaskan.

Makanan yang patut dielakkan
Nangka, Timun, Betik, Nenas, Labu, Kundur, Pucuk paku dan Air batu/air sejuk.


* Pastikan minum air masak atau mineral yang banyak.

Isi Kandungan JAMU MAK DARA GOLD :
Gadong, Tahi angin, Cabai pintal, Akar siak, Sambar antu, Cabai batik, Akar cerita, Kulit pulau sari, Kulit kayu serapat, Ketumbar kasar, Jintan hitam, Temulawak, Halia bara, Halia putih, Kunyit kering, Kayu manis cina, Kedaung, Daun cina maki, Masuri, Jerangau, Lengkuas merah, Buah keras, Jemuja, Daun terawas, Hadas pedas, Langkau besar, Langkau kecil, Bica bolong, Biji kani, Buah gorek, Akar kayu putih dan Cekor .


Testimoni JAMU MAK DARA GOLD
TESTIMONI DARI PENGGUNA JAMU MAK DARA & JAMU ANAK
DARA DARI FORUM-FORUM :-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pengalaman pengguna setelah mengamalkan lebih kurang 2 minggu Jamu Mak Dara:- ” Terasa segar badan dan paling terasa bahagian payudara semakin montok.Terasa makin ketat plak bila pakai bra…. . Nampak gaya nya ….tips mengampu payudara semasa minum jamu telah memberi kesan yang positif

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dah dekat seminggu lebih makan jamu mak dara nie. Me punya masalah period mmg sejak anak dara period tak regular,,, And I tgh try nak conceive for 2nd baby actually,,,but my period nie mmg tak regular, may be tu yg susah sikit la conceive,,, Bulan June, I sampai g doctor amik ubat nak betulkan period cycle, and after mkn ubat doctor baru period keluar? Last month suppose my period on 20th tapi terlepas that date pon tak period,,, doktor kata kalau tak period gak, kena amik ubat lagi,,,,leceh betul… I makan jamu nie abt 1 week, and surprisingly, period I keluar naturally,,,, I pon terkejut,,,alhamdulilah sgt,,,tak yah g doctor amik ubat induced period keluar,,,, I tak tau sebab jamu yg I makan ker, atau kebetulan ajer,,, But, selama nie punyer la susah period nak keluar, puas mkn EPO, Spirulina, at last jumpa doctor ajer senang,,, Even, my gynae pon terperanjat, sebab I mmg tunggu this month punyer period sebab nak start mkn Clomid,,,senang sikit dah keluar period nie,,,heheh Mungkin sebab jamu mak dara nie ekk?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

baru seminggu lebih makan jamu ni… alhamdulillah, so far leh la tertelan jamu nih, tak ler pahit cam dijangka, tapi more to pedas, sure berpeluh lepas makan jamu nih.. gie bilik air for besar like biasa, tak cam makan nr ler, tapi yg kecil memang kerap. selera makan pun kurang, tak control pun tapi rasa cam kenyang ler. nak kata kurang berat badan, tak tau lagi sebab lom timbang tapi mak ada comment yg perut i dah kurang naik bila pakai one particular jeans tu.. harap harap leh kurang 5 kgs as targetted …

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

just tried!! hai,,,katt baru je start sabtu hari tu. Minum macam tu je,,,sebab dah biasa minum yang pahit2 so takdela teruk sgt cuma lepas tu kena bilas dengan airla. Tapi 2 hari pakai memang nampak perubahan pada buah epal..hehehhe..ni yang bersemangat nak teruskan…performance dengan hubby yet to confirm,,,heheheeheheeh cuma 2-3 hari ni breast dan area2 ketiak rasa sengal mcm period tu..mungkin tindakbalasnyela….Alhamdulillah saya tak panas bila makan jamu ni. Harap2 memberi kesan yang maksimum

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

My feeback pulak… frenz dah amik jamu ni almost 2 weeks..frenz makan 2 kali sehari…sekali sblm breakfast, sekali lagi sblm dinner… memula makan tu, frenz memang banyak buang angin and buang air besar… tapi perut tak de la rasa memulas2..biasa jer…skrg dah ok… badan rasa energetic…sebelum ni memanjang jer rasa letih bila abis kerja… nak layan anak2 lepas balik opis pun tak larat… lepas consume jamu ni, frenz balik rumah pun still rasa energetic… sempat aerobik 30 minit kat rumah lepas balik kerja and layan anak2 main… as for “service” for dear hubby, the feedback was superb!! hubby kata cam anak dara… rasanya i will continue consume jamu ni sbb kesan dia memang bagus…. walaupun rasa dia pahit ..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hello semua, Saya dah cuba 
JAMU MAK DARA semalam. JAMU MAK DARA ni wangi baunya, untuk sayalah! Tak rasa pahit lebih kepada rasa tawar. Cuma kena kacau betul2 sebelum minum & standby secawan air sebab dia serbuk, tak larut habis. Pagi tadi minum lagi sekali b4 bf, sebab nak turunkan berat badan. Effect so far : lawas buang air besar & selalu buang air kecil. Tak rasa panas, tak lapar [so senang diet] & rasa bertenaga sampai sekarang. Kalau biasa masa lunch dah mengantuk. OK, itu saje buat masa ni.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ini feedback dari sorang customer , ingin berkongsi kegembiraan tapi malu.. Lebih kurang begini lah citer nya melalui telefon :- ” Memang best makan jamu mak dara ini.Saya ni memang le tak tua sangat lagi..lewat 30an.Tapi di sebabkan letih bekerja dan balik rumah ada kerja lain menanti lagi. Memang kalau dapat tidur agak tidak berapa enak jika ada gangguan di waktu malam..Memang lah satu tanggung jawab tapi di sebabkan penat…mood pun hilang entah kemana.Kesian kat suami dan saya sedar memang satu dosa jika menolak.Tetap melayan tapi dalam keadaan hanya kerana TANGGUNG JAWAB .Kalau boleh nak layan tidur aje…Kini setelah mengamalkan 
JAMU MAK DARA, saya pula jadi pelik kerana saya pula ternanti-nanti .Memang jadi bersemangat kembali . Rasa begitu bertenaga.Suami memang lah gembira dengan perubahan.Dari seorang isteri yang kurang semangat jadi POWER ”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

last month after consume 1 pack tu berat turun dlm 5.5kg jer…tak lah byk, but then the best part i perasan my skin become fairer ( tak yah pakai fair n lovely pun….) n skin pun nampak cam lembut skit…….hhehehee terima kasih mak daraaaaaaa * ala2 cam iklan tummy trim :Dlagi satu ambil mak dara ni tak lah menyusahkan nak jadi jaga toilet…. tak cam NR dulu….

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

suka..dapat testimoni…sorang pelanggan. Pregnant selepas makan Jamu Mak Dara….1st baby plak tu.. Sebelum ni dah cuba makan benda lain gak.. dan paling kelakar…bila di tanya suami….mana lagi best antara_______ dan Jamu Mak Dara ? Jawapan nya JAMU MAK DARA…… lagi POWER katanya.. Akhir nya misi utk mendapat zuriat tercapai…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Testimoni terkini…baru aje borak2 kat YM dgn member ni:- Turun berat badan dari 56 kg menjadi 51kg..makan 
JAMU MAK DARA tak habis pun satu kotak.Mungkin kombinasi makan jamu dan berpuasa mempercepatkan penurunan ….Alhamdulilah….

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kiter dpt 
JAMU MAK DARA…makan berbuka dengan sahur….tu pun ader 1 hari skip…tapi semalam timbang dah bergerak 1 kg… dah lama berat maintain 60kg…pakai u-zap semua pun tak turun…sekali minum JAMU MAK DARA dia boleh turun…so sekrg ni minum JAMU MAK DARA jer.. memula minum ngan air ..rasa nak terkeluar balik…gentel ngan madu…rasa tak lepas kat tekak…so ngan sabarnyer bancuh ngan air balik.. yg lain tak terasa sgt…cuma kentut jer slalu…kentut plak mcm org cirit bunyi nyer…kalo mlm tgh tido rasa cam pesta mercun bunyinyer…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

latest testimoni setelah 2 minggu mengamalkan 
JAMU MAK DARA from customer dari puchong: “masa mula makan 54kg, sekarang dah 51kg, badan x rasa letih, selalunya lepas buka, sembahyang, ngantuk sgt2…ini sampai kul 2 pagi leh layan tv lagi… breast ada rasa pejal skett…hubungan husband & wife…entah lerr….dia tak komen apa2 pun…tapi hari2 asyik nak meleset je kat kita hahahaha”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

semalam timbang berat.. turun lak..sekarang 39kg..rasanya sebelun raya berat 42kg.. heran juga sebab makan macam biasa aje .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Beliau ada masalah tak datang period dah 2 bulan…dah makan ubat dari doktor…tapi masih gak tak mau keluar2. Makan jamu mak dara 2 minggu…..tup2 datang gak period yang di harap2kan keluar….Memang POWER 
JAMU MAK DARA……ni dia tengah lega sangat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ermm nak update..selepas hampir 2 minggu makan jamu ni.. lady dah dapat rasa satu lagi kesan baik selepas makan 
JAMU MAK DARA… nampaknya..mmg betul kata forumer yg lain… lepas je amalkan JAMU MAK DARA ni “semangat” tu mmg membuak jelah… pantang tersentuh terus jadi…cik abg pun sengih memanjang jela…. dia kata dia plak kena cari jamu utk lelaki…hehehe mmg superb lah JAMU MAK DARA ni.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cuma makan satu kotak sahaja masa bulan puasa…. turun berat badan 5 kg. Teramat puas hati sbb kesan menakjubkan. Di samping itu…utk kebahagian suami isteri memang di akui keberkesanan nya

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

after a while fabiana follow thread 
JAMU MAK DARA ni…I think it’s my turn pulak to share the benefits of this Jamu…I dah makan for almost 3 weeks…Nak habis dah pun…makan 2 kali sehari..kekadang je terlupa nak makan sebelah petang…
Positive results that I’ve experienced:
1) Angin memang byk keluar..Sometimes, habis je minum terus rase angin berlumba-lumba nak keluar…best!
2) Memang lawas buang air both big and small. Haritu lepas jamuan hari raya, lepas lunch terus buang 2 kali…he..he…
3)Masuk 3rd week ni…bebudak opis dah tegur nampak makin kurus…actually bila I timbang, berat xlah turun sgt, tapi rasenya
JAMU MAK DARA ni kemaskan badan dan cantikkan part mana yg patut..I am sure I’ve lost a few inches on my hips and thighs since seluar lama dah boleh pakai…Haritu beli new skirt saiz M dah muat…selalu L baru ok sebab nak lepaskan hip he..he…
4)Kulit muka rase makin halus…pores macam kecik….tapi ni maybe combination I makan supplement lain gak…it helps anyway…So, my overall comment, memang puas hati..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Testimoni orang dalam pantang..hari ni hari ke 3 makan JAMU MAK DARA……barulah lawas membuang segala kotoran , angin pun asyik keluar……suspend gak kot babypun angin, maklumlah meyusukan…tapi alhamdulillah setakat ni ok je. Badan pun rasa lebih segar walaupun baby bangun kerap tuk menyusu.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Just nak update laa kan.. Lepas makan jamu nie ramai yg puji..Ramai Kata badan dah kurus sikit… Muka pun berseri-seri.. Syok nyer..!Tang apple tue memang cun laa.. pink ajer.. hee.. hee.. malu cek…Malu tapi suka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum…Nak update nie..malam tadi balik kg aku..sampai umah kul 11 lebih gitu..balik jerk masuk bilik terus terpandang timbang,,eh..penimbang baru…tetiba mcm terus terlompat kat penimbang tu..erk..betul ke nie..tak mamai ke aku nie?? aku suruh adik aku tengok..dia pun kata 70kg..kekekkekekek…confrim..berat aku dh 70kg..turun 4kg..dulu ingat tak aku kata aku nak timbang on 31 dec..tapi sbb terghairah tengok penimbang baru terus terlupa..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NI testimoni dari yang dikategori RATU SEMBELIT..jika dulu buang air besar dlm 3 hari sekali…kini setelah amalkan JMD sudah bertukar……dalam satu hari 3 X membuang…Betui2 puas hati…Lega sangat kata nya…Ringan rasa kepala!!Mula2 beli Pek Percubaan…baru2 ni terus order 1 kotak…sekian melapurkan…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nih nak bagi testimoni makan jmd masa dlm pantang baru2 nih.badan memang terasa segar jer memanjang. kulit muka pon licin jerk. yg tak tahan tu..masa dlm pantang tuh plak ‘nafsu’ nak tootttt tu membuak2! tapi..tahan!!!!kekekekekek…konon2 nak pantang 100 ari. x dan pon pantang 100 ari! cukup jer 50 ari…selamat!! kakakakakaka..sampai laki aku kata..’power lagi!’ hehehehehe…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TESTIMONI JAMU MAK DARA + SAUNA gak lee….. dari forumer dah mkn JMD almost 3 kotak … + execise sikit2 plus sauna n jaga makan .. nak tau tak berapa berat badan i turun ???.. jeng jeng jeng 10 kg.. (dlm 3 bulan) … seronok giler and rasa cergas sgt badan …. terima kasih JMD .. pengalaman mak kat kg: mkn jmd baru sekotak .. tapi dia ckp berat dia dah turun 4kg .. masa dia timbang tu, ada la sorang staff lelaki dia tanya .. buat apa sampai boleh turun. dia ckp mkn JMD la .. terus jer staff tu suh order utk dia sekali.. wakakaka pssst tumpang tanya pada sesape yg berkenaan .. kalau jamu pria tu pun boleh turunkan berat badan jugak ker? pengalaman teman sepejabat: period dia sebelum ni dah lama tak datang. tak tetap …. so i syor kan ambik JMD ni.. lepas dia makan dlm sekotak …. so far period dia dtg dgn lancar.. tumpang gembira utk dia. .. dia tgh bercadang utk pregnant .. so sama2 la kita doakan moga dia cepat2 lekat yer .. amin .. so pada saper2 yg nak cuba mkn jamu tu .. memang berbaloi la makan JMD ni .. the best so far ……

————————————

Sori lambat reply. Lately server asyik down je.. ni baru boleh tgk forum ni. Thanks so much… rasa macam mimpi tapi itulah dia kekuasaan ALLAH s.w.t Kita hanya berusaha tapi Dia yang maha Kuasa… Hari ahad lepas dah confirm ngan doc. Alhamdulillah memang pregnant.. ni nak promote kat kawan2 lain lak. Tapi bila cakap pasal nak kena makan jamu tu yang depa dok meliat nak makan. I cakap kita ni harus berusaha…

—————————————————

nak share satu lagi berita gembira mengenai JAMU MAK DARA… tepat pukul 12.14 tengahari - 21hb. Feb 2007
… Assalamuailaikum…. baby just nak inform…Alhamdulillah selepas makan JAMU MAK DARA GOLD selama 2 bulan, baby mengandung sekarang ni..Syukur sangat2….
Baca Selanjutnya...

ORDER FORM

STATUS CUSTOMER
NAME
ADDRESS
CONTACT NUMBER
EMAIL ADDRESS
ITEM ORDER & QUANTITY
PAYMENT TO
PAYMENT VIA

Create a web form here

REVIEW ISTIMEWA BERSAMA ' FOOT DETOX PATCH ORIGINAL'

Foot Detox Patch

Kedaibestari.com merupakan pengimport DETOX FOOT PATCH jenama JUNZHIGONG atau dikenali sebagai JUN GONG.
FOOT DETOX PATCH
FOOT DETOX PATCH - BYE BYE TO TOXIN
detox patch
Menawarkan harga runcit, borong dan juga pre-order pada harga yang amat murah dan kompetatif di pasaran. Kami juga ada menjual pelbagai jenis produk berjenama JUN GONG yang lain..

NOW, EVERYONE CAN BUY!!

HATI-HATI DENGAN PRODUK PALSU YANG MENGGUNAKAN NAMA JUN GONG!!!!!
KINI TELAH MEREBAK DI PASARAN MALAYSIA BERJUTA-JUTA KEPING SEBULAN..!!!
DETOX FOOT PATCH


Untuk lebih detail, sila klik pada gambar.

BACKLINKS

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Free SEO Tools

Qaira Tsamaratulqolbi
My Ping in TotalPing.com
Blogged.my
Ping your blog, website, or RSS feed for Free
http://feeds.feedburner.com/KedaiBestari"
Subscribe in a reader

.